Plug in to

Plug in city

Een nieuwe creatieve stad in de stad. Een project, geïnitieerd door stichting Trudo en doorontwikkeld met de community van Strijp-S; de proeftuin van Europa.

Plug In to

Plug in to Plug-In-City

Plug-In-City is een creatieve community met grote nadruk op de circulaire economie, waarin duurzame strategieën gecombineerd worden met creatieve ontwikkelingen. Gesitueerd op Strijp-S (tussen Anton en Area51) was een stuk grond, een leeg canvas, klaar voor creativiteit en levendigheid. Plug-In-City is in 2015 snel doorontwikkeld tot een plek voor samenwerking en creatieve diversiteit. In de volgende jaren zal het verder ontwikkelen als bottom-up creatieve community. De mogelijkheden zijn groot, van atelier tot galerie, van tijdelijke evenementen tot paviljoen. 

 

De creatieve stad in de stad Eindhoven is onder ander opgebouwd uit hergebruikte zeecontainers, gestapeld rondom hofjes. De 'bewoners' van Plug-In-City, de zogeheten Pluggers, zijn een diverse groep van ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers. Een Plugger is in staat om 'in te pluggen'  in de community en een voorstel te doen voor huisvesting van zijn of haar initiatief op Plug-In-City, om creatief te zijn, te delen en om zijn of haar identiteit te brengen naar de plek die samenwerking claimt te faciliteren. 

 

Nieuw leven groeit op de voormalig braakliggende plek, afgedankte materialen worden herboren in nieuwe objecten en tijdelijke bouwwerken; planten nemen de open plekken over. De circulaire principes zijn gericht op warmte en respectvolle interactie. Plug-In-City biedt een inspirerend plek om samen te creëren en ideeën uit te wisselen, te relaxen of een kop koffie te drinken. Een eerste stap naar een nieuw paradigma? 

Lees verder

PLUGGERS

Als je een plan hebt voor een object, paviljoen of installatie, meld je dan aan als PLUGGER. Je plan draagt bij aan de dynamiek en ervaring van Plug-In-City. In afstemming met het supervisie team kies je een goede plek en ga je aan de slag.

 

MAKERS

Je kunt een atelier container huren. Makers vormen een collectief, dat samen bouwt aan het atelierdorp, waar je een atelier en exporuimte voor terug krijgt.

 

EVENTERS

De ruimten op Plug-In-City worden regelmatig aangeboden voor evenementen. Neem contact op voor de mogelijkheden.  

 

Het Glaspaviljoen

Snelkookpan 

The Circular Building powered by Studio Bas Luiting & Bygg Architecture

Waterlandhuisje 

The vertical gallery by Fictional Collective & Protocoolers

Ben Pearce

5D Solutions

Ivo Hulskamp

Jaron Su

Herso

MU

Onder de Leidingstraat

Escape Room

Spelregels

Geen regels -
Toch regels

Zelfs Plug-In-City kan niet functioneren zonder een aantal basisregels:

 

Kavels:

Plug-In-City is een initiatief van stichting Trudo. Je kunt een kavel gebruiken, dat aan het einde van het project weer leeg wordt opgeleverd. Om zoveel mogelijk initiatieven te huisvesten is een standaardkavel maximaal 80m2.

 

Kosten:

Deelnemen als Plugger is in beginsel gratis, maar deelname is op eigen risico en kosten. Kosten voor aanleg en gebruik van water, stroom en riolering komen voor eigen rekening en verantwoordelijkheid van de deelnemer. De initiatieven worden getoetst op (brand)veiligheid. Trudo faciliteert dit.

 

Onderhoud:

Je houdt je eigen plek op Plug-In-City netjes en schoon. Houd rekening met buren. Plug-In-City is gelegen naast het woongebouw Anton.

 

Strijp-S

Op Strijp-S wordt veel gebouwd. Er zijn in de aankomende jaren steeds kans op bouwprojecten in de buurt van Plug-In-City. Betaald parkeren geschiedt op de parkeerterreinen. 

Contact

Plug-In-CityDoe mee met Plug-In-City? Neem contact met ons op en geef aan wat voor Plug-In-Persoon jij bent.

 

  • PLUGGER: Ik zoek een stukje grond op Plug-In-City
  • MAKER: Ik zoek een atelier/werkruimte op Plug-In-City
  • EVENTER: ik wil een evenement organiseren op Plug-In-City

vt