top of page

007 open structures

OpenStructures.jpg
IMG_0933.jpg
19160_scheme_1_20190311.jpg
IMG-0931.JPG
20190430_Furnitures 7.jpg

omschrijving.

Openstructures is een ontwerpsysteem. Het is een open source database van industriële producten, die ontworpen zijn volgens een eenduidige maatvoering. Zodoende zijn alle elementen die via dit systeem ontworpen zijn oneindig toepasbaar in andere ontwerpen. Om dit mogelijk te maken is er een online open source database, waar alle ontwerpers wereldwijd, gratis, ontwerpen kunnen downloaden en uploaden, zodat met deze producten componenten, meubels, of hele gebouwen in elkaar gezet kunnen worden, met een grote mate van modulariteit en flexibiliteit. De uitwisselbaarheid van de ontwerpen maakt het mogelijk om lokaal te produceren met lokaal beschikbare (hergebruikte) materialen. Dit is een belangrijk ingrediënt voor circulair ontwerpen.

toepassing

Het openstructures maatsysteem is toegepast in alle maatvoering van het beurspaviljoen voor de Rijksoverheid. Zodoende zijn de specifieke ontwerpen die voor de Rijksoverheid ontworpen zijn, ontsloten voor toepassing wereldwijd. Tegelijkertijd zijn de materialen en componenten, waaruit het beurspaviljoen gemaakt is, na einde levensduur weer een-op-een inzetbaar voor andere producten. Daardoor kan Team Plug-In-City aan de voorkant garanderen dat alle gebruikte materialen en producten in het beurspaviljoen bij einde levensduur weer onderdeel kunnen worden van een nieuw product. 

herkomst

Het systeem openstructures ​is een samenwerkingsverband tussen The Institute without Boundaries, Infrastructures en de onderzoeksgroep 4Dimensional Design van de Vrije Universiteit Brussel.
 

bewerking

Team Plug-In-City maakt dankbaar gebruik van het open source ontwerpsysteem van openstructures, om zodoende het behoud van waarde van de materialen en componenten zo groot mogelijk te houden. We passen de ontwerpfilosofie toe in alle onderdelen van de materialenbank die enige bewerking nodig hebben. Bekijk de andere materialen in de materialenbank om te zien hoe het openstructures systeem wordt toegepast.

705c1a35-5d8f-4fa6-aca2-d3d7be8d6a86.JPG
4b7e2dcb-fee4-4ec5-9f47-7f429bedd6a8.JPG
bottom of page