top of page

materialenbank.

de herkomst van circulaire materialen van Plug-In-City  

001 meranti vloer

001-1.jpg

002 alu kozijnen

002-1.jpg

003 connectors

IMG_0933.jpg

004 meubels

IMG_8163.JPG

klik op afbeeldingen om naar het materiaal te gaan.

Welkom bij de materialenbank van Plug-In-City. Deze materialenbank bevat de materialenpaspoorten voor de materialen die wij circulair gebruiken in onze projecten. Voor een groot deel zijn dat hergebruikte materialen, voor een kleiner deel zijn dit nieuwe materialen, die op een andere wijze duurzaam zijn,  bijvoorbeeld doordat ze modulair zijn en eindeloos kunnen worden hergebruikt of omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. 

materialenpaspoort. 

Het materialenpaspoort bevat informatie over het materiaal. Het geeft de eigenschappen weer van het materiaal. Het geeft weer in welk project en op welke fysieke locatie het materiaal is toegepast. Het geeft ook aan waar het materiaal vandaan komt (dit kunnen meerdere voormalige toepassingen zijn). Tot slot geeft het weer welke bewerkingen er zijn geweest en wie deze heeft gedaan om het materiaal voor zijn nieuwe toepassing geschikt te maken. 

Plug-In-City.

Wij zijn een collectief van creatieve ontwerp- en maakbedrijven, gevestigd in de tijdelijke circulaire werklocatie Plug-In-City, in Strijp-S in Eindhoven. Het collectief kenmerkt zich door haar multidisciplinaire team, dat in een breed scala van projecten experimenteert en innoveert met circulaire oplossingen. 

Rijksoverheid op Provadabeurs.

Voor het Rijksvastgoedbedrijf hebben wij een circulair beurspaviljoen ontworpen en gemaakt, waarin  materialen uit de bank verwerkt zijn. Gedurende zes jaren zal het paviljoen te zien zijn op diverse beurzen, waaronder de Provada. Op de diverse onderdelen van de het paviljoen zijn QR-codes aanwezig, die direct gelinkt zijn aan de materialen uit de bank. Zo leert de bezoeker het verhaal achter het materiaal.    

005 verlichting

IMG-0926.JPG

006 cablebox

IMG-0931.JPG

007 openstructures.net

OpenStructures.jpg
bottom of page