top of page

002 alu kozijnen

19160_scheme_20_window_20190311.jpg
vlinderflats.jpg
IMG_8182.JPG
0320ce2a-2603-4a23-a945-b91275c32757.JPG

omschrijving.

51 stuks aluminium draai-kiep kozijnen, voorzien van beglazing, buitenzijde blauw, binnenzijde wit. 

toepassing

De kozijnen worden toegepast als wandelementen. Ieder element bestaat uit twee kozijnen op elkaar, in een houten frame geplaatst. De frames zijn aan elkaar en aan de vloer te koppelen. Deze vormen de wanden voor het Beurspaviljoen van de Rijksoverheid. ​De maatvoering van de frames is volledig toegerust op de openstructures maatvoering. 

herkomst

De kozijnen zijn afkomstig van de Vlinderflats in de wijk Tongelre in Eindhoven van woningcorporatie Woonbedrijf. De kozijnen zijn bij een renovatie vervangen voor nieuwere kozijnen. Bij het verwijderen van de kozijnen is het bestaande beglazing gescheiden van de kozijnen. Het glas is hergebruikt in de kantoor- en evenementenruimten in Plug-In-City. De maatvoering van het glas bleek precies te passen bij de maatvoering van de zeecontainers. De kozijnen bleven zodoende over en konden worden toegepast in het beurspaviljoen van de Rijksoverheid.  

bewerking

Het glas en de kozijnen zijn afzonderlijk van elkaar geleverd aan Plug-In-City. Het glas is direct toegepast in de bouw van Plug-In-City. De kozijnen zijn door team Plug-In-City schoongemaakt en getransporteerd naar Ham Interieurbouw te Amsterdam. Frits Ham en zijn team hebben houten frames gemaakt en geschilderd en de kozijnen daarin geplaatst. Er is veiligheidsglas geplaatst ten behoeve van de toepassing van de kozijnen in het beurspaviljoen. De frames zijn wit geschilderd.  

7d5a2dd3-2b33-4bf3-abc0-0b387281c3a2.JPG
bottom of page