top of page

003 connectors

concetors.jpg
IMG_0933.jpg
c2052fc2-d443-495d-bb53-6795b43f9188.JPG

omschrijving.

Stalen verbindingsstukken voor het verbinden van componenten, geschikt voor bout- en schroefverbindingen. De verbindingsstukken kunnen ook aan elkaar worden verbonden om zo diverse hoekverdraaiingen mogelijk te maken. De connectors maken gebruik van het maatsysteem van openstructures. Het ontwerp is daardoor open source te downloaden en eindeloos toepasbaar voor componenten  binnen het openstructures ontwerpsysteem. 

toepassing

Voor het ontwerp van het beurspaviljoen van de Rijksoverheid heeft Studio Ivo Hulskamp een set connectors ontworpen, vervaardigd uit 4mm plaatstaal, afkomstig van gerecycled staal. Deze connectors zijn prominent in het zicht en worden gebruikt voor het verbinden van onderdelen van meubels in het paviljoen en ook voor het bevestigen van onderdelen aan de wanden van het paviljoen. 

herkomst

De connectors zijn ontworpen door Studio Ivo Hulskamp en vervaardigd door VDL-HMI te Helmond. 

bewerking

De connectors zijn ontworpen, opdat ze te vervaardigen zijn uit plaatstaal. De vormen en sparingen (gaten) zijn met een geautomatiseerde laser uit de staalplaat gesneden en vervolgens gebogen. Tot slot zijn de connectors voorzien van poedercoating. 

IMG-0928.JPG
bottom of page